Neli aastat enda kohta USAs valetanud ukrainlane sai vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Samarin
Artur Samarin Foto: SCANPIX

USA kohtus käsitleti täiskasvanud ukrainlase juhtumit, kes valetas oma vanuse ja nime kohta, kehastudes keskkooliõpilaseks.

Pennsylvania osariigi kohtuesindajate teatel esitas praegu 24-aastane Artur Samarin nelja aasta jooksul enda kohta valeandmeid, saades ebaseaduslikult sotsiaaltoetust, edastab BBC.

Samarini USA viisa lõppes 2012. aastal, kuid ta muutis oma nime Asher Pottsiks ja ta asus õppima Harrisburgi keskkooli, kus keegi ei kahtlustanud, et ta võib vanem olla.

End 18-aastasena esitlenud Samarin õppis hästi, ta oli aktiivne ja populaarne.

Artur Samarin / Scanpix
Artur Samarin / Scanpix Foto: SCANPIX

Politsei jõudis ukrainlase jälile veebruaris, kui ta tabati liiklusrikkumiselt ja ta esitas Pottsi nimega juhiloa. Politsei uurimine näitas, et mehe kõik dokumendid olid võltsitud ja ta oli USA sotsiaalvõimudele esitanud valeandmeid.

Kohus määras talle võltsimise ja valeandmete esitamise eest esmalt kahe kuu pikkuse vangistuse, kuid ta vangistusaeg võib pikeneda, kui ta järgmise nädala istungil veel kuues süüdistuses, kaasa arvatud seksuaalses ründamises, identiteedivarguses ja avalike andmete võltsimises süüdi mõistetakse.

Artur Samarin (keskel) / Scanpix
Artur Samarin (keskel) / Scanpix Foto: SCANPIX

Samarin sai USAs toidutalonge ja ta oli kaasatud sotsiaalabi programmi. Ta oli koolis ja Harrisburgis aktiivne noorte vägivallaprobleemi lahendaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles