Trump kaalub USA meedia väitel Romneyt välisministri kohale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney.
Mitt Romney. Foto: JIM URQUHART/REUTERS/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump kohtub nädalavahetusel suhete silumiseks vabariiklaste endine presidendikandidaadi Mitt Romneyga, keda ta on USA meedia väitel kaalumas välisministri kohale.

USA järgmise presidendi meeskonna koostamisega seotud allika sõnul on kohtumise eesmärk lappida kahe mehe valimiskampaania käigus kannatada saanud suhteid.

2012. aasta vabariiklaste presidendikandidaat sarjas tänavuses valimiskampaanias häälekalt Trumpi, nimetades teda muuhulgas petturiks ja võltsiks.

Trump omakorda nimetas Romneyt korduvalt kaotajaks.

Kaks meest hakkasid suhteid siluma pärast Trumpi valimisvõitu, kui Romney õnnitles kinnisvaramagnaati valimisvõidu puhul.

Telekanalid CNN ja NBC vahendasid eile, et Trump kaalub Romneyt välisministri kohale.

USA järgmise välisministri kandidaatidena on seni spekuleeritud endise ÜRO suursaadiku John Boltoni, esindajatekoja endise spiikri Newt Gingrichi ja esindajatekoja liikme Dana Rohrabacheri nimedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles