Vene raketiväed lähevad 2020. aastaks täielikult üle Iskanderitele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikompleks Iskander-M.
Raketikompleks Iskander-M. Foto: TASS/Scanpix

Kõik Vene raketiüksused relvastatakse 2020. aastaks operatiiv-taktikaliste raketikompleksidega Iskander, ütles Vene suurtüki- ja raketivägede juht kindralleitnant Mihhail Matvejevski.

«Enne 2020. aastat lõpetame me täielikult kõikide olemasolevate üksuste relvastamise kompleksidega Iskander-M,» ütles kindralleitnant täna ajakirjanikele.

Ta rõhutas seejuures, et Iskander-M on tänase päeva seisuga oma klassi parim kompleks, mis läbistab igasuguse raketikilbi.

«Vene sõjatööstus tegeleb praegu selle kompleksi lahingu- ja kasutamisomaduste edasise täiustamisega,» märkis Matvejevski.

Raketikompleks Iskander-M tulistab ballistilisi ja tiibrakette kuni 500 km kaugusele, see on mõeldud vastase raketikomplekside ning raketi- ja õhutõrjekomplekside, samuti lennuväljadel asuvate lennuvahendite, komandopunktide ja taristu hävitamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles