Washingtonis tunti Eesti kaitseministri vastu suurt huvi (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei poliitikutega kohtumisele andis kaitseminister Hannes Hanso Washingtonis ka intervjuu mõjuka Politico portaali ajakirjanikule Benjamin Oreskesele.
Lisaks Ameerika Ühendriikide vabariikliku partei poliitikutega kohtumisele andis kaitseminister Hannes Hanso Washingtonis ka intervjuu mõjuka Politico portaali ajakirjanikule Benjamin Oreskesele. Foto: Peeter Tali / kaitseministeerium

Teisipäeva õhtul langes kaitseministeeriumis kiireloomuline otsus, et minister Hannes Hanso peab kohvrid pakkima ja juba kolmapäeval Ameerika Ühendriikidesse lendama.

«See asi läks lukku väga viimasel sekundil,» tunnistas Hanso Postimehele.

Ülesandeid seati kaitseministrile kaks. Esiteks, hajutada Atlandi ookeani läänekaldal väiteid, nagu oleks Tallinnas võimule tulemas Kremli-meelne jõuk. Teisalt aga uurida veidi, kust puhuvad julgeolekutuuled Donald Trumpi uue administratsiooni ajal.

Hanso sõnul kinnitas ta ameeriklastele üle, et Kremli-meelseks Eesti poliitika peavool kindlasti muutuma ei hakka ja välispoliitiline kurss on täpselt sama nagu enne. «Ning selles, mis riigikaitset puudutab, on seis isegi parem kui varem, kaks protsenti [SKTst riigikaitsele] ei ole enam mingi lagi, vaid pigem miinimumstandard, millest saame vaadata ka ülespoole,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles