Türklaste asüülitaotluste arv Saksamaal on kahekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani vastane meeleavaldus käesoleval kuul Frankfurtis.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani vastane meeleavaldus käesoleval kuul Frankfurtis. Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix

Sel aastal on Saksamaal varjupaika taotlenud üle 4400 Türgi kodaniku, taotluste arv on järsult kasvanud pärast 15. juuli riigipöördekatset, ütles täna Saksa migratsiooniamet.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğani valitsuse ulatuslikud repressioonid putši järel on pingestanud Berliini-Ankara suhteid.

Migratsiooniameti teatel olid türklased esitanud oktoobri lõpuks 4437 poliitilise varjupaiga taotlust, mullu tuli neid kogu aasta jooksul 1767.

Taotluste arv on pidevalt tõusnud - juulis esitati neid 275, oktoobris aga juba 485. Migratsiooniameti sõnul ei saa seda tingimata riigipöördekatsega seostada, kuid konservatiivide parlamendiliige Stephan Mayer ütles, et eeldatavasti suureneb Saksamaalt poliitilist varjupaika paluvate türklaste arv veelgi.

Välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles eelmisel nädalal, et Berliin soovib aidata tagakiusatud teadlastel, kultuuritöötajatel ja ajakirjanikel, kes ei saa enam Türgis töötada, Saksamaale tööle tulla.

Mayer aga ütles, et me ei saa lahendada Türgi probleeme sellega, et kutsume kõik režiimi suhtes kriitilised kodanikud siia.

«Sellist teenet ei tohiks me president Erdoğanile teha. Sest just seda ta tahab - opositsioonist vabaneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles