Baturina ei välista saabumist Moskvasse ülekuulamisele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Jelena Baturinale kuuluva Inteko büroosse Moskvas.
Sissepääs Jelena Baturinale kuuluva Inteko büroosse Moskvas. Foto: SCANPIX

Ehitusfirma Inteko juht Jelena Baturina on nõus hädavajaduse ja vastava kutse korral saabuma Moskvasse ülekuulamisele.

«Kui kutsutakse ülekuuulamisele, siis tähendab, et tuleb minna ülekuulamisele. No ilmselt peavad minu kutsumiseks olema tõsised põhjendused,» ütles ta intervjuus telekanalile NTV eile.

Ta rääkis, et ei kavatse Venemaalt lõplikult jalga lasta. Baturina on nõus naasma, kui tema julgeolek on garanteeritud. Oma sõnul ei sunni firma ümber tekkinud olukord lahkuma riigist ega abikaasast, Moskva ekslinnapeast Juri Lužkovist.

«See on minu kodumaa, ma kasvasin seal üles. Kui ma kardan Moskvasse sõita, siis üksnes seetõttu, et mul on kaks last ja ma ei taha, et nad kasvaksid üles orbudena,» rääkis Baturina.

Mis puudutab 13 miljoni rubla suurust krediiti, mille andis Moskva Pank, siis Inteko juhi teatel pole ta kunagi varjanud, et raha on tema pangaarvel.

«Aasta tagasi teatasin isiklikult sellest tehingust. Milleks oli nii kaua neid rahasid vaja otsida, kui kõigil oli teada, et need on minu arvel? Seda enam, et koos nende summadega tasusin ma meeletuid makse. Nii nagu need rahad Venemaa arvetel olid, nii on need seal edasi. Neid pole mingite offshore’ide kaudu «vasakule» liigutatud,» lisas ta.

Baturinal ja Lužkovil on kaks tütar, kes õpivad Suurbritannias. Naine viibib oma venna sõnul praegu kas Suurbritannias või Austrias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles