Saksa reporterid pääsesid Iraani vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul Berliinis Tegeli lennuväljal lõpuks koju saabunud ajakirjanikud Jens Koch (vasakul) ja Marcus Hellwig (paremal) Saksa välisministri Guido Westerwellega.
Eile õhtul Berliinis Tegeli lennuväljal lõpuks koju saabunud ajakirjanikud Jens Koch (vasakul) ja Marcus Hellwig (paremal) Saksa välisministri Guido Westerwellega. Foto: SCANPIX

132 päeva Iraani vanglas veetnud Bild am Sonntagi reporterid, 29-aastane Jens Koch ja 45-aastane Marcus Hellwig, saabusid eile hilisõhtul lõpuks kodumaale.

Sakslaste päästmise eest seisis peamiselt välisminister Guido Westerwelle, kes keeldus Iraani visiiti tegemast enne, kui ajakirjanikud vabastatakse, vahendab bild.de

Westerwelle oli nõus Iraani sõitma vaid ühel tingimusel, et saab sakslased kaasa võtta. Eelmisel teisipäeval lubati välisministrile, et mehed pääsevad tagasi kodumaale.

Laupäeval tuli Saksa välisministeeriumile kõne, et Westerwelle peab kohtuma ka president Mahmoud Ahmadinejadiga. Saksa asekantsler rõhutas omakorda, et reporterid peavad olema selleks ajaks Saksa diplomaatide kaitse all.

Mehed istusid Tabrizi vanglas ning parasjagu käis nende üle kohtumõistmine «rahvusliku julgeoleku vastu eksimise tõttu». Vabastamise eest nõuti rahatrahvina 36 500 eurot. Meestel käisid järel konsulaadi töötajad.

Sakslased saadeti vangi pärast seda, kui nad üritasid Iraanis lugu teha surma mõistetud naise perekonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles