Paavst ordineeris 17 uut kardinali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinalide ametisse pühitsemise tseremoonia toimus Vatikanis, Püha Peetruse basiilikas.
Kardinalide ametisse pühitsemise tseremoonia toimus Vatikanis, Püha Peetruse basiilikas. Foto: Grzegorz Galazka/SIPA/Scanpix

Paavst Franciscus pühitses eile ametisse 17 uut kardinali, kes tõusevad katoliku kiriku pead valivasse võimuorganisse.

FOTO: REUTERS/Scanpix
FOTO: REUTERS/Scanpix Foto: POOL/REUTERS

Kolm uut kardinali on pärit USA-st ning teised piirkondadest, kus katoliku kiriku tegevus vajab tõuget. Kolmteist on alla 80 aasta vanad.

Punastesse ametirüüdesse riietunud kiriku printsid põlvitasid pidulikul tseremoonial ustavusvannet andes paavsti ees. Franciscus andis kõigile kardinaliameti sümboli, kolmenurkse punase mütsi ning kuldsõrmuse.

FOTO: AP/Scanpix
FOTO: AP/Scanpix Foto: GREGORIO BORGIA/AP

Ajaloo esimene Ladina-Ameerikast pärit paavst on tuntud soovi poolest tunnustada kaugel asuvaid diötseese, millest Vatikan on sageli mööda vaadanud.

Uued kardinalid on pärit Bangladeshist, Belgiast, Brasiiliast, Kesk-Aafrika Vabariigist, Itaaliast, Mauritiuselt, Mehhikost, Paapua Uus-Guineast, Hispaaniast, USA-st ja Venezuelast.

Franciscus hoiatas neid rahvaste ja inimeste vahel kasvava vaenulikkuse ohvriks langemise eest, muuhulgas katoliku kirikus.

Ta kutsus neid võitlema ksenofoobiaga maailmas ja kaitsma inimesi, nagu põgenikud, keda liigitatakse sageli vaenlasteks.

FOTO: LaPresse/Scanpix
FOTO: LaPresse/Scanpix Foto: LaPresse/Stefano Costantino/LaPresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles