Putin: Trump kinnitas tahet normaliseerida suhted Venemaaga (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: AP/ Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini sõnul on nii tema kui USA riigipeaks valitud Donald Trump huvitatud suhete normaliseerimisest Moskva ja Washingtoni vahel.

Putin ütles pühapäeval Peruu pealinnas Limas pärast Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) tippkohtumist korraldatud pressikonverentsil, et Trump "kinnitas oma kavatsust normaliseerida suhted Venemaaga" nende hiljutises telefonivestluses. Vene president lisas, et tema avaldas samasugust soovi.

Putini sõnul on enamikes riikides suur vahe "valimiseelsel retoorikal ja tegelikul poliitikal" ning saab näha, kui hästi olukord areneb USA-s ja kui edukalt suudab Trump lahendada Ühendriikide ees seisvaid väljakutseid.

Vene president kommenteeris ka oma lühikest jutuajamist USA president Barack Obamaga, märkides, et nad mõlemad möönsid, et dialoog USA ja Venemaa vahel on olnud raske. Putin lisas, et tal oleks hea meel Obamat Venemaal vastu võtta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles