Kanada professor: toona oli iga asiaat kommunistist luuraja, nüüd on iga moslem terrorist

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Alboimi sõnul on Kanada praeguseks vastu võtnud üle 35 000 Süüria põgeniku.
Naomi Alboimi sõnul on Kanada praeguseks vastu võtnud üle 35 000 Süüria põgeniku. Foto: Hanna-Hulda Reinkort/Postimees

Donald Trump võitis USAs presidendivalimised ning peagi kukkus suure külastajate arvu tõttu kokku Kanada kodakondsus- ja migratsiooniameti veebileht, sest ameeriklaste huvi Kanadasse kolida oli päevapealt laes. Mis teeb Kanada atraktiivseks immigrantidele laiemalt ja kuidas paistab üle mere vaadatuna aasta tagasi lahvatanud rändekriis, sellest rääkis Postimehele Queensi Ülikooli professor Naomi Alboim.

- Kui rääkida Kanadast ja migratsioonist, siis Eestis teatakse, et peale Austraalia on just Kanada see maa, kes soovib, et teistest riikidest pärit noored aastaks-paariks neile tööle tuleksid. Mis on selle peamine motivatsioon?

See on kombinatsioon soovist kasutada ära ajutist tööjõudu, sest Kanada on suur, aga ka soov tagada migratsiooni abil rahvaarvu kasv. On olukordi, kus tööandjad ei leia enam kanadalaste hulgast inimesi, kes oleksid valmis makstava tasu eest mõnda tööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles