Jevgeni Primakov lahkub kaubandus-tööstuskoja presidendi kohalt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Primakov (paremal) koos president Dmitri Medvedeviga oktoobris 2009.
Jevgeni Primakov (paremal) koos president Dmitri Medvedeviga oktoobris 2009. Foto: SCANPIX

Venemaa Kaubandus-Tööstuskoja president Jevgeni Primakov otsustas ameti maha panna.

«Kaks ametiaega on täis saanud ja ma leian, et sellest piisab täielikult,» rääkis ta RIA Novostile.

Möödunud aastal 81-aastaseks saanud Primakov juhtis kaubandus-tööstuskoda alates 2001. aastast saadik.

Kuulujutud sellest, et Primakov võib ameti maha panna, hakkasid ringlema möödunud aasta detsembris. Ajaleht Vedomosti kirjutas, et Kreml nõuab lahkumist, kuna tahab näha ametkonna senisest aktiivsemat tegevust ja seda näiteks investeeringute riiki meelitamisel.

Vedomosti andmetel oli Primakov nõus lahkuma aasta varem ja pakkus tookord mantlipärijaks välja oma tollase asetäitja, asepresident Sergei Katõrini. Presidendi administratsioon tahtis sel kohal näha aga hoopis Viktor Tšernomõrdinit (1938-2010). Pärast seda otsustas Primakov ametis olla veel ühe aasta.

Kaubandus-tööstuskoja uus president selgub 4. märtsil toimuval istungil. Vedomosti andmetel on põhikandidaadiks endine peaminister Mihhail Fradkov. Ka on meedias mainitud asepeaminister Viktor Zubkovi ja Sergei Katõrinit.

29. oktoobril 1929 Kiievis sündinud ja Thbilisis üles kasvanud poliitik ja diplomaat Primakov oli aastatel 1991-1996 välisluureteenistuse ülem, 1996-1998 välisminister, 1998-1999 peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles