Video: Hiinas leidis aset 56 autoga ahelavarii, milles hukkus 17 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahelavarii Põhja-Hiinas Shanxi provintsis Pekingi-Kunmingi kiirteel
Ahelavarii Põhja-Hiinas Shanxi provintsis Pekingi-Kunmingi kiirteel Foto: SCANPIX

CNNi teatel leidis Hiina põhjaosas Shanxi provintsis Pekingi ja Kunmingi vahelisel kiirteel eile hommikul kella 9.00 paiki kohaliku aja järgi aset 56 autoga ahelavarii, milles hukkus 17 inimest.

Kohaliku politsei teatel tegi õnnetuse raskemaks see, et osa masinatest olid suured ja rasked veomasinad, lisaks oli tee libe ja nähtavus udu tõttu halb.

Uudisteagentuuri Xinhua andmetel kaotas suurõnnetuses elu 17 inimest ja 37 inimest sai vigastada, osa neist raskelt.

Meteoroloogide teatel on Shanxi provintsis ilmaolud talvised, sajab nii lund, lörtsi kui vihma, selle tõttu on teed libedad ja öisel ajal tekib jäide. 

Ööpäev pärast õnnetust ei olnud õnnetusteel liiklus veel taastatud, sest teelt tuleb ära koristada veoautodelt maha kukkunud kaup ning avariis osalenud autod ja autoosad.  

Shanxi provintsi politsei teatel mängisid õnnetuse tekkes rolli ilmaolud, kuid seal võis olla veel midagi, mis oli inimestest põhjustatud. Juhtunut uuritakse ahelavariina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles