USA mereväe kalleim hävitaja läks Panama kanalis katki (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Zumwalt
USS Zumwalt Foto: Scanpix/AFP/Timothy Schumaker

USA mereväe ajaloo kalleimal hävitajal USS Zumwaltil kadus teisipäeval Panama kanalis tõukejõud ja lahingulaev tuli sadamasse pukseerida, ütles USA 3. laevastiku pressiesindaja Ryan Perry.

Laev pukseeriti Panamas asuvasse endisesse USA mereväe sadamasse Rodman. Sõjalaeva ehitas Maine'is asuv Bath Iron Works ja see oli teel San Diegosse.

«Laeva päevakord püsib paindlikuna, et võimaldada katsed ja hinnangu andmine, tagamaks laeva turvaline teekond selle uude alalisse sadamasse San Diegos,» ütles Perry.

USA mereväe instituudi väljaande USNI Newsi teatel läks alus katki kanalit läbides. Aluse meeskond nägi vett voolamas kuullaagritesse, mis ühendavad elektrimootoreid veovõllidega, kirjutas portaal. Lisaks sai kosmeetilisi kahjustusi ka laeva väliskere.

Laev pidi saabuma San Diegosse aasta lõpuks, kus pidi algama selle relvasüsteemi käivitamine, lisati uudises.

186-meetrist sõjalaeva tuntakse tavatu kuju poolest, mille eesmärgiks on pisendada selle radarijälg sama väikseks kui kalalaeval. Lisaks on sellel uus relvasüsteem, mis tulistab raketimootoriga mürske kuni 63 meremiili kaugusele.

Zumwalti ehitamine läks maksma üle 4,4 miljardi dollari (4,14 miljardi euro) ning see võeti teenistusse oktoobris Marylandis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles