Mikser kavatseb enne eesistumist külastada idapartnerlusriike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kadri Simson ja välisminister Sven Mikser.
Majandusminister Kadri Simson ja välisminister Sven Mikser. Foto: Tairo Lutter

Uus välisminister Sven Mikser plaanib enne järgmise aasta keskel algavat Eesti eesistumist Euroopa Liidus külastada idapartnerlusriike.

«Kindlasti enne eesistumise algust tuleb külastada meie idapartnereid, kuna Eesti jaoks on [ELi] eesistumise raames idapartnerlus kindlasti üks olulisi teemasid,» ütles Mikser kolmapäeval pärast peaminister Jüri Ratase valitsuse ametisse astumist riigikogus BNSile.

Euroopa Liidu idapartnerluse programmi kuuluvad Ukraina, Gruusia, Moldova, Armeenia, Valgevene ja Aserbaidžaan.

Millisesse riiki ta oma esimese visiidi välisministrina teeb, Mikser ei öelnud, märkides, et peab seda välisministeeriumi juhtidega arutama.

Uuele ministrile teadaolevalt osaleb ta 6.-7. detsembril NATO välisministrite kohtumistel Brüsselis ning 8.-9. detsembril OSCE välisministrite kohtumistel Hamburgis.

Järgmine ELi välisministrite kohtumine toimub 12. detsembril, enne seda toimub 28. novembril Euroopa Liidu arenguministrite kohtumine, mis Eesti puhul on ka välisministri vastutusala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles