Grupp eksperte väidab, et neil on tõendid, mis viitavad USA valimiste võltsimisele (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendiks kandideerinud Hillary Clinton.
USA presidendiks kandideerinud Hillary Clinton. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Silmapaistvad IT-teadlased ja advokaadid ergutavad USA presidendivalimised kaotanud Hillary Clintonit, et viimane laseks hääletustulemused uuesti üle lugeda kolmes osariigis, kus valijate eelistused ei olnud märkimisväärsed, vahendab New York Magazine. 

Grupp eksperte, kuhu kuuluvad ka valimisõiguste advokaat John Bonifaz ja Michigani ülikooli arvutiteaduste osakonna juht J. Alex Halderman arvavad, et on avastanud veenvaid tõendeid, et Wisconsini, Michigani ja Pennsylvania osariikide hääletustulemusi võltsiti või häkiti.

Mehed ei ole siiani oma leidu avaldanud ning töötavad hoopiski eraviisiliselt Clintoni meeskonnaga, et veenda presidendikandidaati uut häälte lugemist nõudma.

Anonüümseks jääda soovinud allikas väidab, et eelmisel neljapäeval pidasid aktivistid ka Clintoni kampaaniajuhi John Podestaga ja nõuniku Marc Eliasega sel teemal konverentsikõne. Akadeemikud esitasid neile oma tõendid, mis näitasid, et Wisconsinis sai Clinton seitse protsenti vähem hääli neis maakondades, mis kasutasid elektroonilist hääletusmasinat. Tulemusi võrreldi maakondadega, kus kasutati teisi hääletusmeetodeid.

Sel viisil võis Clinton näiteks Wisconsinis ilma jääda 30 000 häälest.

Nende arvates väärib taoline kahtlustäratav muster sõltumatut uurimist.

Kui Clinton peakski otsustama lasta hääled üle lugeda, on tal sellega küllaltki kiire, sest Wisconsinis on selle nõude esitamise tähtaeg ülehomme, Pennsylvanias esmaspäev ja Michiganis järgmine kolmapäev.

Clintoni esindajad väidet kommenteerida ei soovinud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles