Saksa kaitseminister tunnistas plagiaati ja loobus doktoritiitlist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg Foto: SCANPIX

Plagiaadisüüdistuste tõttu juba nädal aega tugeva surve all olnud Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg üritab raskest olukorrast välja tulla ning nimetas eile oma doktoritööd rämpsuks.

Ühtlasi palus ta Bayreuthi Ülikoolil oma doktoritiitel tagasi võtta, vahendab Süddeutsche Zeitung.

CDU toetab kaitseministrit vaatamata jämedale plagiaadile. Lausa viiendik Guttenbergi doktoritööst sisaldab viitamata teiste autorite tekste.

Minister esines eile taolise avaldusega valimisüritusel Frankfurdi lähedal Kelkheimis.

«Tegelesin nädalavahetusel veelkord oma doktoritööga ning see vastas tõele, mida ma varem ütlesin, et ma ei kanna enam doktoritiitlit,» sõnas ta.

Reedel teatas Guttenberg, et loobub ajutiselt doktoritiitlist, et Bayreuthi Ülikool saaks plagiaadisüüdistusi kontrollida.

«Otsus doktoritiitlist loobuda, teeb haiget. Tegin vea, ma ei teinud seda teadlikult,» lisas ta.

Ühtlasi vabandas Guttenberg oma juhendaja ees ning lükkas taaskord ümber süüdistused nagu ta poleks seda tööd ise kirjutanud.

«Kirjutasin selle töö ise. Seisan selle juures, kuid seisan ka selle juures, et see on rämps, mille ma kirjutasin,» selgitas kaitseminister ning lisas naljatledes: «Minust sai enesekaitseminister.»

Sotsiaaldemokraadid leiavad, et minister kaotas plagiaadi ilmnemisel igasuguse usalduväärsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles