Rootsi merejõudude sõjalist õppust häirisid droonid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militaardroon
Militaardroon Foto: SCANPIX

Rootsi ja Soome meedia teatel häirisid Rootsi merejõudude sõjalist õppust mitu tundmatut päritolu drooni ning üksused said selle tõttu käsu olla valmis need alla tulistada, kuid see käsk jäi andmata.

Drooniohu tõttu vahetati paukpadrunid päris laskemoona vastu.

Merejõud avastasid pimedas lennanud droonid, kuna neil oli valgustus, kuid puudusid märgid, kellele need kuuluda võivad.  

Rootsi kaitsevägi kinnitas drooniintsidenti, kuid ei ole juhtunu kohta rohkem infot avalikustanud.

Rootsi merejõudude iga-aastane sõjaline õppus Swenex, millel osales umbes 2000 sõdurit, lõppes eile. Sõjalised treeningud toimusid Stockholmi ja Västerviki piirkonnas, Gotlandi saarel ja Läänemerel.

Dagens Nyheteri teatel ei olnud nüüdne juhtum esimene, milles tundmatut päritolu droonid rootslaste sõjalisi õppusi häirisid.

Näiteks 4. juulil sel aastal jälgis tundmatu droon Rootsi ja USA Baltops ühisõppust Läänemere Utö saare juures.

Septembri alguses nähti kahtlast drooni Hagshulti õhujõudude baasist üle lendamas ajal, mil sealses õhuruumis toimus õhujõudude õppus, mis ajutiselt intsidendi tõttu katkestati.

Rootsi militaarjuhid sõnasid meediale, et droonide abil võib mõni suurriik või Rootsi lähiriik üritada survet avaldada ja viidata, et Rootsi sõjaliste õppustega ollakse kursis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles