Kurikuulus HIV-positiivne tüdrukutevägistaja mõisteti sunnitööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Aniva.
Eric Aniva. Foto: SCANPIX

Malawi kohus mõistis sellel nädalal vangi HIV-positiivse mehe, kes seksis puhastusriituse käigus rohkem kui saja naisega.

Riigi lõunaosast pärit 45-aastane Aniva mõisteti kahjulike tegevuste eest kaheks aastaks sunnitööle, kirjutab Newsweek.

Aniva oli BBC ajakirjanikule selle aasta juulis avaldanud, et on vahekorras olnud kokku 104 naisega. Kogukonnas oli tema ülesandeks täita hüääni rolli ehk isiku, kellele makstakse selle eest, et ta korraldaks seksuaalseid riitusi.

Sinna hulka kuulus näiteks seks noorte tüdrukutega pärast nende esimest menstruatsiooni, et tüdruku lapsepõlve tolm maha raputada. Ka oli mees kogukonna ebaõnne vältimiseks vahekorras hiljuti lesestunud naistega.

Aniva sai iga seksuaalakti eest neli kuni seitse dollarit (3,8 kuni 6,6 eurot). Tüdruku vanematele ta enne maksmist teada ei andnud, et on HIV-positiivne. BBC uudis tõi Malawis kaasa avaliku pahameeletormi ning riigi president Peter Mutharika käskis mehe juulis vahi alla võtta.

Algselt taheti Anivat süüdistada noorte tüdrukute rüvetamises, kuid kuna ükski laps polnud tema vastu nõus tunnistusi andma, lepiti lõpuks süüdistusega kahjulikes kultuurilistes praktikates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles