Charlie Hebdo hakkab ilmuma ka saksa keeles

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse satiiriväljaanne Charlie Hebdo
Prantsuse satiiriväljaanne Charlie Hebdo Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/Scanpix

Prantsuse satiiriväljaannet Charlie Hebdo hakatakse välja andma ka saksa keeles ja esimene number, mida trükitakse umbes 200 000 eksemplari, jõuab lugejateni detsembris.

The Independenti teatel sai Charlie Hebdo maailmakuulsaks möödunud aasta jaanuaris, mil selle Pariisi toimetust ründasid terroristid, tappes 12 inimest, kelle seas oli ka peatoimetaja Stéphane Charbonnier ja mitu tuntud karikaturisti.

Rünnakute põhjuseks peetakse asjaolu, et see satiiriväljaanne avaldas moslemitest, Allahist ja prohvet Muhamedist karikatuure, mis äärmusmoslemeid häirisid.

Charlie Hebdo esindaja teatel on saksakeelses väljaandes karikatuurid ja tekstid, mis on tõlgitud prantsuskeelsest väljaandest.

Saksamaal müüakse praegu umbes 1000 prantsuskeelse Charlie Hebdo numbrit nädalas.

Saksamaal on samuti populaarseid satiiriväljaandeid nagu Titanic ja Eulenspiegel, kuid Charlie Hebdo saksa variant lisab konkurentsi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles