Estlinki kaabel alustas teisipäeval taas tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlinki kaabli merrelaskmine.
Estlinki kaabli merrelaskmine. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Nädal tagasi rikke tõttu rivist välja läinud Eesti–Soome elektri merekaabel Estlink alustas teisipäeva päeval taas tööd.

Kaabel on käivitamise järgselt töötanud eri suundades ja erineva võimsusega. Kell 15.47 näitas Eleringi koduleht 350-megavatise nimivõimsusega kaabli võimsuseks neli megavatti ja elekter liikus Eestist Soome.

Estlinki kaabli omanikfirma Nordic Energy Linki juht Gunnar Virk selgitas, et Estlinki kaabli testid erinevatel koormustel on lõpetatud. «Fingridi mõõtmised näitasid, et Estlinki töö ilma PLC filtriteta ei põhjusta Soome põhivõrgus probleeme, seega on nendepoolne luba Estlinki ajutiselt ilma PLC filtriteta käitada olemas,» lisas ta

Esialgse info kohaselt võtab kogu purunenud tehnika asemele uue tellimine aega umbes poolteist kuud, seega niikaua opereeritakse ajutise lahendusega. «Mingit ohtu see endast Estlinkile ega ülekandevõrgule ei kujuta,» rääkis Virk.

Estlinki rikke põhjustas PLC filtri kondensaatorite purunemine Soome poolel Espoo alajaamas. Estlink läks rivist välja 15. veebruari varahommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles