Mededev: sündmused Lähis-Idas avaldavad Venemaale otsest mõju

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev täna Beslani veresauna ohvrite mälestusmärgi juures.
Dmitri Medvedev täna Beslani veresauna ohvrite mälestusmärgi juures. Foto: SCANPIX

Venemaa president Dmitri Medvedev tunnetab katsete elavnemist destabiliseerida poliitilist olukorda Venemaal, nagu on see juba juhtunud mitmes Lähis-Ida riigis.

Samas ta kinnitas, et taolised stsenaariumid ei lähe Venemaal läbi, vahendas Interfax.

«Vaadake olukorda, mis kujunes Lähis-Idas ja Araabia maades – see on keeruline, ees ootavad suured raskused,» rääkis Medvedev Põhja-Osseetia pealinnas Vladikavkazis.

Mitmel juhul võib jutt olla suurte ja tihedalt asustatud riikide lagunemisest. Medvedevi sõnul ei ole need riigid nii lihtsad, fanaatikute võimule pääsemine võib kaasa tuua tulekahjusid aastakümneteks ja ekstremismi edasist levikut.

«Sellise stsenaariumi valmistasid nad varem ette ka meie jaoks ja seda enam püüavad plaani realiseerida nüüd – igal juhul see läbi ei lähe,» rõhutas riigipea.

Medvedevi sõnul avaldavad sündmused Lähis-Idas otsest mõju olukorrale Venemaal. Tema kinnitusel käib jutt lähimast kümnest aastast ja sellele tuleb julgelt otsa vaadata.

Terroriaktid eelmisel ja sel aastal näitasid, et meil on endiselt probleeme julgeolekuga, rõhutas Vene president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles