Hollande kutsus USA-d tühistama Kuuba embargot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Fidel Castro surmateadet Miamis tänavale tulnud mees Kuuba lipuga.
Pärast Fidel Castro surmateadet Miamis tänavale tulnud mees Kuuba lipuga. Foto: Javier Galeano / Reuters / Scanpix

Prantsuse president François Hollande kutsus täna Kuuba kauaaegse riigijuhi Fidel Castro surma järel tühistama pool sajandit saareriigi suhtes kehtinud karistava iseloomuga USA kaubandusembargot.

«Fidel Castro surma puhul tahan öelda taas, et Kuubat karistav embargo tuleks lõplikult tühistada,» lausus Hollande Madagaskaril prantsuskeelsete riikide tippkohtumisel.

USA kehtestas Kuubale kaubandusembargo 1960. aastal pärast kommunistide võimuletulekut ja laiendas seda 1962. aastal.

Washington on pärast suhete normaliseerimist Kuubaga tühistanud mõned Havannale kehtestatud piirangud, ent kaubandusembargo on kongressi vastuseisu tõttu endiselt jõus, ehkki president Barack Obama on lubanud selle tühistada.

Hollande ütles varem järelehüüdes Castrole, et Castro kehastas Kuuba revolutsiooni lootusi ja pettumusi. «Külma sõja ajal kehastas ta kuubalaste jaoks uhkust välisriikide ülemvõimu tõrjumise üle,» lisas ta, meenutades Castro ja USA vastasseisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles