Rootsi vangid nõuavad jõulukaartide tegemise võimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency / Scanpix

Rootsi range režiimiga vangla asukad kirjutasid riigi justiitsombudsmanile kaebuse, sest pole rahul trellide taga pakutavate puhketegevustega – nende seas kunsti ja käsitöö harrastamise võimaluste puudumisega.

Praeguse seisuga saavad Västeråsi lähedal asuva Salberga vangla asukad harrastada joogat, mängida sportmänge ja lugeda raamatuid.

Kirjas justiitsombudsmanile märgivad nad muuseas aga, et tahaksid teha ka jõulukaarte – mullu parandanud see märkimisväärselt õhustikku. Samuti pahandas kinnipeetavaid asjaolu, et vangla küll reklaamis kitarri- ja maalimistunde ning helmestest meisterdamist, siiani neid võimalusi aga pakkunud pole.

Vangla tunnistas oma vastuses, et remonditööd on avaldanud oma mõju ka vangidele pakutavate tegevuste nimekirjale. Kui remont aga valmis saab, leidub ka rohkem ruumi hobitegevuseks.

Üks asju, mis tagasi tuleb, on ka jõulukaardimeisterdamine. «Minu andmeil on kitarritunnid tulekul,» lubas Salberga vangla asedirektor Daniel Hultman raadiojaamale P4.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles