Wisconsini osariigis loetakse presidendivalimiste hääled uuesti üle (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA roheliste partei presidendikandidaat Jill Stein
USA roheliste partei presidendikandidaat Jill Stein Foto: AFP / Scanpix

Wisconsini ametnikud loevad USA presidendivalimistel osariigis antud hääled uuesti üle, osariigis sai napi võidu vabariiklane Donald Trump.

Häälte ülelugemiseks esitas ametliku taotluse Roheliste Partei kandidaat Jill Stein, kes on lubanud esitada taotlused häälte lugemiseks ka Michigani ja Pennsylvania osariigis, kirjutas BBC.

Demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kampaania advokaadid teatasid, et osalevad samuti Wisconsini häälte ülelugemises, kuid peavad siiski väga ebatõenäoliseks, et valimistulemused muutuvad. Trumpi kampaania pole kommenteerinud.

Häälte lugemine algab nädala jooksul pärast seda, kui Steini kampaania on tasunud ära arve, mida komisjon alles kokku arvutab. Häälte uuesti lugemise eest tuleb tasuda miljoneid dollareid.

Valimiste lõpptulemuse muutumiseks, peaks kõigis kolmes osariigis hääletuse tulemused ümber lükkama, kuid analüütikute sõnul on see väga ebatõenäoline. Wisconsini osariik annab võidu korral 10 valijamehe hääle, Michigan 16 ja Pennsylvani osariik 20 valijamehe hääle.

Trump võitis valimised 290 valijamehe häälega, Clinton sai 232 valijamehe hääle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles