Seitsmeaastase tüdruku tviit Aleppost: olin surmale väga lähedal (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo lapsed
Aleppo lapsed Foto: GEORGE OURFALIAN/AFP/Scanpix

Juba mõnda aega on seitsmeaastane süüria tüdruk Bana Alabed edastanud Twitteris, mis toimub tema kodulinnas Aleppos, jagades oma sõjakogemusi.

Tüdruk teatas eile, et linna pommitati ja seekord oli ta surmale väga lähedal, kuid tal õnnestus ellu jääda.

«Me jäime oma majast ilma, sest see sai pommitabamuse ja varises. Minu ümber oli palju surnuid  ja ka mina oleksin võinud elu kaotada,» teatas tüdruk.

Bana ema Fatemah teatas Twitteris varem, et nende linnajagu pommitatakse ja nad ei tea, kas nad jäävad ellu.

«Võimalik, et see on minu viimane sõnum, sest pommitamine kestab ja me ei tea, kas jääme ellu, kuid peale meie on Aleppos lõksus veel umbes 200 000 inimest. Hüvasti. Fatemah,» seisis kirjutises.

Sellest sõnumist ei ole aru saada, kas ema ja tütar olid pommirahe all koos.

Möödunud laupäeval palus Bana kuues tviidis maailmalt abi, kuna Aleppos on palju lapsi lõksus.

Bana Alabed alustas sõjakoldest tviitimist sel sügisel ja nüüdseks on tal üle 100 000 järgija.

Aleppo idaosast, mida pidevalt pommitavad ja ründavad Süüria valitsusväed ja nende liitlased, pääses põgenema umbes 10 000 tsiviilelanikku, kes suundusid nii Süüria valitsuse kui kurdide kontrolli alla olevatele aladele.

Vaatlusorganisatsiooni Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) teatel vallutasid Süüria valitsusväed eile mässuliste käes veel alasid Ida-Aleppos, kaasa arvatud Jabal Badroni ja Bedeeni linnaosad. Laupäeval kaotasid mässulised Aleppo idaosas Masaken Hanano linnaosa.

SOHRi juhi Rami Abdel Rahmani teatel on Süüria armee saanud linna tagasivallutamisel kiiresti edasi liikuda, kuna Aleppo idaosa rünnatakse mitmel rindel.  

Kui Süüria armeel õnnestub vallutada ka Sakhuri linnaosa, siis jäävad mässulised kahte ossa ja võivad kaotada omavahelise otsekontakti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles