Putin vabastas ametist kõrgeid jõu- ja meditsiiniametnikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin vabastas ametist Aleskandr Savenkovi, asesiseministri lahkumine toimus tema omal soovil, edastas täna Kremli pressiteenistus.

Lisaks vabastati kindralleitnant Vassili Hristoforov Vene julgeolekuteenistuse FSB registrite ja arhiiviosakonna ülema kohalt ja väeteenistusest seoses piiriikka jõudmisega.

Samuti vabastas Putin ametist nende omal soovil presidendi asjade valitsuse aseülema - meditsiinipeavalitsuse ülema Konstantin Kotenko ja kaitseministeeriumi meditsiinipeavalitsuse ülema Aleksandr Fistuni.

Eelmisel nädalal ütles president, et end keelule vaatamata akadeemiasse valida lasknud riigiteenistujatel ja ametnikel võimaldatakse siirduda teadustööle.

«Pean andma neile võimaluse tegeleda teadusega. Sest kõige järgi otsustades on nende teadustegevus tähtsam kui mingite rutiinsete haldusülesannete täitmine riigi- ja valitsusorganites,» ütles Putin kolmapäeval presidendi teadus- ja haridusnõukogu istungil.

President ei nimetanud nimesid, kuid akadeemiasse kuulub hulk kõrgeid ametikandjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles