Saksa luurejuht hoiatas Vene küberrünnakute eest valimistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Scanpix

Saksa välisluureteenistuse juht hoiatas, et Venemaa võib üritada häirida küberrünnakutega järgmise aasta valimisi Saksamaal.

«Selle vahelesegamise keskmes on Euroopa ja eriti Saksamaa,» ütles föderaalse luureteenistuse ülem Bruno Kahl usutluses ajalehele Süddeutsche Zeitung, mis ilmus päev pärast Deutsche Telekomi teadet, et häkkerid on tekitanud häireid ligi miljoni kliendi teenindamises.

Kahli sõnul näitavad andmed, et küberrünnakutel ei ole mingit muud eesmärki peale poliitilise ebakindluse külvamise.

Luurejuht nõustus Washingtoni hinnanguga, et Venemaa üritas sekkuda küberrünnakutega hiljutistesse USA presidendivalimistesse. «Jah, on märke, et see tuli sellelt rindelt,» sõnas Kahl. «Riiklikule toimijale osutamine on tehniliselt keeruline. Aga on tõendeid, et riik vähemasti lubas või soovis seda,» seletas ta.

Ka Saksa liidukantsler Angela Merkel ütles selle kuu alguses, et Venemaa võib püüda sekkuda järgmisel sügisel peetavatesse Saksa üldvalimistesse küberrünnakute või propagandakampaaniaga.

Deutsche Telekomi teatel häirisid või katkestasid häkkerid üleeile ligikaudu 900 000 kliendi internetiühenduse. Ajaleht Tagesspiegel ütles tundmatuks jäänud julgeolekuekspertidele viidates, et rünnaku võisid teha Vene häkkerid.

Saksamaale on tehtud viimastel aastatel korduvalt küberrünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles