UKIPi uus juht kavatseb Tööpartei välja vahetada

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Iseseisvuspartei(UKIP) endine juht Nigel Farage (paremal) koos erakonna uue liidri Paul Nuttalliga üleeile Londonis.
Suurbritannia Iseseisvuspartei(UKIP) endine juht Nigel Farage (paremal) koos erakonna uue liidri Paul Nuttalliga üleeile Londonis. Foto: BEN STANSALL/AFP

Briti euroskeptiline Iseseisvuspartei (UKIP) valis uueks juhiks 39-aastase europarlamendi liikme Paul Nuttalli, kes lubas Ühendkuningriigile vägevuse tagasi anda ja nõuda valitsuselt tõelist Brexitit.

Tegemist on euroskeptikute tänavuste teiste juhivalimistega, sest erakonda aastase pausiga kümmekond aastat vedanud vedanud Nigel Farage teatas sel suvel, et astub esimehe kohalt tagasi.

Tema asemele valitud Diane James suutis selles ametis vastu pidada vaid 18 päeva ning loobus seejärel, põhjendades seda vähese võimuga ja parteisisese toetuse puudumisega. Pärast Jamesi otsust täitis Farage selle nädala hääletuseni ajutiselt UKIPi juhi kohuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles