Somaalia piraadid tapsid neli ameeriklastest pantvangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaht S/V Quest, mille omanikeks olid  Jean ja Scott Adams.
Jaht S/V Quest, mille omanikeks olid Jean ja Scott Adams. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid lasid Araabia merel maha neli ameeriklastest pantvangi, Ühendriikide sõduritega puhkenud tulevahetuses sai surma ka kaks mereröövlit.

Mereröövlid kaaperdasid jahtlaeva S/V Questi eelmisel reedel, mil see asus 435 kilomeetri kaugusel Omaanist, vahendas Los Angeles Times.

Eile väljus olukord kontrolli alt, kui piraadid avasid tule. Ameerika Ühendriikide sõdurid tungisid laevale, kuid pantvangide elu ei suudetud päästa.

USA sõdurid võtsid kinni 13 piraati. Ühendriikide relvajõudude Keskregiooni väejuhatuse (CENTCOM) teatel oli kaaperdamisega seotud ilmselt 19 mereröövlit.

«Kui meie sõdurid avasid vastutule ja pääsesid jahi pardale, siis leidsid nad sealt eest nelja pantvangi surnukehad,» seisab CENTCOMi teates.

Läbirääkimised pantvangide vabastamise üle olid pooleli, kui läks tulistamiseks. Kaks somaallast oli käinud USA sõjalaeval USS Sterett ja pidanud läbirääkimisi nelja ameeriklase vabastamise üle.

Ühe piraadi väitel avasid USA sõdurid tule ja seejärel lasid mereröövlid pantvangid maha.

«Me ei kavatsenud pantvange tappa seni, kuni ameeriklased hakkasid meid tulistama,» rääkis Liban Muse ajalehele Los Angeles Times.

«Me eelistame laeva kaaperdamist ja lunaraha, kuid mitte tapmist. Kuid valitsused on võtnud meie inimesi sihtmärkideks ja neid tapnud.»

Jahi omanikud Jean (66) ja Scott Adam (70) olid purjetanud ringi alates 2004. aastast ja jaganud laiali piibleid. Lisaks neile olid jahil Bob Riggle (67) ja Phyllis Macay (59).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles