Brasiilia jalgpallimeeskonna muinasjutt sai traagilise lõpu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Colombias Medellíni lähedal katastroofipaigal.
Päästetöötajad Colombias Medellíni lähedal katastroofipaigal. Foto: Luis Benavides/AP/Scanpix

Veel 2009. aastal Brasiilia tugevuselt neljandal liigatasemel mänginud jalgpallimeeskond Chapecoense oli viimastel aastatel imet teinud: tõusnud kõrgliigasse, suutnud maailma ühes tugevamas jalgpalliliigas kanda kinnitada ning jõudnud Ladina-Ameerika tähtsuselt teise jalgpalliturniiri Copa Sudamericana finaali.

Finaali esimene matš Kolumbia meeskonna Atlético Nacionali vastu pidi toimuma viimase koduväljakul Medellínis ning teine, otsustav mäng nädal hiljem Brasiilias. Juba finaali jõudmine, mis eeldas ka argentiinlasest paavst Franciscuse lemmikmeeskonna San Lorenzo de Almagro alistamist poolfinaalis, tähendas 200 000 elanikuga Chapecó linna meeskonnale eneseületust.

Võit oleks tähendanud 1973. aastal loodud klubi ajaloo tähtsaimat saavutust. Chapecoense imeline muinasjutt lõppes aga traagiliselt, kui neid finaalmängule toimetanud tšarterlennuk enne Kolumbiasse jõudmist Medellíni lähedal alla kukkus ning tükkideks purunes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles