CNN: jalgpallureid transportinud lennukil võis lõppeda kütus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbias Medellini lähistel alla kukkunud lennuki vrakk
Kolumbias Medellini lähistel alla kukkunud lennuki vrakk Foto: Fredy Builes/Reuters/Scanpix

CNNi andmetel võis Kolumbias alla kukkunud lennukil Avro RJ85 lõppeda kütus, sellele viitavad lennuki vähesed põlengujäljed.

Eile levis maailma meedias, et Kolumbias Medellinis alla kukkunud lennuki piloodid teatasid vahetult enne õnnetust lennujuhtimiskeskusele veast elektrisüsteemis.

Kolumbia tsiviillennundusameti juhi Alfredo Bocanegra teatel on neil andmeid lennuki vigase elektrisüsteemi kohta, kuid nad ei välista, et lennule oli tangitud liiga vähe kütust ja see lõppes.

Ta lisas, et juhtumit uuritakse ja tehakse kindlaks, miks kukkus lennuk alla vaid kaheksa kilomeetri kaugusel lennuväljast.

Tsiviillennundusekspertide arvates võis kütus keset lendu otsa saada näitek lekke, külmumise, kütusepumpade tehnilise vea või meeskonnaliikme valearvestuse tõttu.

USA lennundusspetsialistide teatel on üsna haruldane, et lennul kütus otsa lõpeb, sest tavaliselt tangitakse kütust varuga.

Lennufirma LaMia lennuk kukkus alla Kolumbia suuruselt teise linna Medellini lähistel. Lennuki pardal oli Chapecoense Reali jalgpallimeeskond, mis suundus võistlema Lõuna-Ameerika meistrivõistluste  Copa Sudamericana finaalvõistlusele.

Kolumbia võimude teatel hukkus lennuõnnetuses 71 inimest, kellest enamik olid jalgpallurid. Ellu jäi kuus inimest, kelle seas on kolm jalgpallurit, kaks lennuki meeskonnaliiget ja üks ajakrjanik.

Kolumbia lennundusvõuimude teatel leiti eile õnnetuslennuki mustad kastid, mis ei olnud vigastada saanud ja neid hakatakse sel nädalal uurima.

LaMia lennufirma tšarterlend 2933 lendas 28. novembril Boliiviast Santa Cruz de la Sierrast Kolumbiasse Medellini, kuid kukkus enne lennuväljale jõudmist mäestikupiirkonnas alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles