Plagiaadisüüdistuse saanud Saksa kaitseminister annab täna Liidupäevale aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg. Foto: SCANPIX

Kuigi Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg loobus üleeile demonstratiivselt oma doktoritiiltist, läheb alles nüüd tema jalgealune tõsiselt tuliseks.

Siiani püsis teema stabiilselt meedia huviorbiidis ning opositsioon avaldas lihtsalt arvamust. Täna peab minister aga Liidupäevale oma tegevusest esimest korda aru andma. Ühtlasi tõuseb järjest teravamalt päevakorda tagasiastumise küsimus.

Guttenbergi jätkamist toetavad jätkuvalt suurem osa CDU/CSU liikmeid, kuna sarmikas kaitseminister on pikalt juba populaarseim poliitik. Opositsiooni poliitikud leiavad aga, et tegemist pole mingi pisiveaga, vahendab Süddeutsche Zeitung.

Liidupäeva SPD fraktsiooni juht Frank-Walter Steinmeier kordas opositsiooni viimaste päevade nõudmisi, lisades, et Guttenbergi plagiaat pole mingi pisiasi vaid väga häbematu tegutsemine.

Eriti kuna Guttenberg kasutas oma teadustöös ka Liidupäeva teadusteenistuse uurimusi, mida rahvasaadikud võivad vaid oma töös kasutada.

Bild avas omakorda telefoniliini, faksi ja postkasti, et inimesed saaksid osaleda väljaande hääletusel, kas Guttenberg peaks ametisse jääma või mitte.

Selgunud on, et Guttenbergi doktoriväitekirjas esineb viiteta teiste autorite lauseid 286 leheküljel 475st. Kokku moodustab üle 20 protsendi tööst plagiaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles