Europol esitleb sotsiaalmeedias tagaotsitavaid eri liikmesriikidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Europol

Euroopa Liidu politseiorganisatsioon Europol teeb detsembrikuus sotsiaalmeedias omalaadi "jõulukalendri", kus esitleb iga päev ühte tagaotsitavat kurjategijat erinevatest ühenduse liikmesriikidest, vahendas neljapäeval Yle.

Alates 1. detsembrist avaldame iga päev ühe tagaotsitava pildi ja temaga seotud informatsiooni ja seda kuni jõuludeni," ütles Europoli eestkõneleja Gerald Hesztera.

Hesztera sõnul esitletakse võimude tagaotsitavaid isikuid sotsiaalmeedias Europoli Facebooki ja Twitteri kontodel.

Kõik "jõulukalendrisse" pääsenud kurjategijad on süüdi mõistetud raskete kuritegude eest nagu mõrvad, terrorism või narkokuriteod ja kõik peidavad ennast võimude eest.

Esimesena tutvustati Austria päritolu 60-aastast Tibor Focot, kes tappis 1986. aastal prostituudi. Focole mõisteti mõrva eest eluaegne vangistus, kuid ta põgenes vanglast 1995. aastal. Foco tabamisele viiva vihje eest on välja pandud 2900 euro suurune vaevatasu.

Europol avas oma tagaotsitavaid esitleva internetikülje aasta alguses ja pärast seda on tabatud rohkem kui paarkümmend seal üleval olnud kurjategijat. Europoli hinnangul on kurjategijad tabatud suuresti tänu meedia ja avalikkuse tähelepanule ning selle järel saadud vihjetele.

"Loodetavasti saame teha inimestele meeldiva kingituse ja tabada osa neist kurjategijatest veel jõuludeks," lisas Hesztera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles