Video: Austraalias leiti hüljes rannast 14 kilomeetri kaugusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljes
Hüljes Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Austraalia kaguosas New South Walesis Jellat Jellatis leidis autoga sõitnud naine karjamaalt hülge, kes oli rannast umbes 14 kilomeetri kaugusel.

Kohalikud tegid eksinud loomast pilte, mille kohaselt hüljes ei seadnud oma elu ohtu ega läinud karjamaal olnud lehmadega tutvust sobitama, vaid jäi karjamaa äärele, edastab abc.net.au.

Veelooma leidnud Corrie Shepard helistas loomapäästesse, et hüljes saaks oma tavapärasesse keskkonda tagas ja päästjate saabumiseni hoidis ta hülgel silma peal.

Loomakaitsetöötaja Grant Breweri arvates sattus hüljes maismaale, ujudes merest jõkke ja tulles toitu otsima, kuid ta võis suunataju kaotada ja selle tõttu veest liiga kaugele liikuda.

«Hülge tervis on korras, kuid ta tundus väsinud. Niisama lihtsalt me teda vette tagasi ei saanud, pidime ta esmalt kinni püüdma,» lisas loomaekspert.

Päästemeeskond kasutas hülge püüdmiseks spetsiaalset võrku, mis ta loibade rapsimisel ei rebenenud.  Kuna tegemist oli suure hülgega, siis oli tema taltsutamiseks ja püüdmiseks vaja viite inimest.

Hüljes saadi kätte, pandi autole ja viidi karjamaast 14 kilomeetri kaugusel asuvasse deltaalale, kus ta vabadusse lasti. Breweri sõnul ujus mereloom mõnuga Bega jõest merre.

Mereimetajate eksperdi Andrew Irvine’ i teatel jõuavad hülged vahel jõgedesse sattudes merest väga kaugele. Need loomad saavad ka maismaal mõne aja hakkama, kuid neid võib kahjustada liigne soojus ja niiskuse puudumine.

Austraalia meedia teatel oli Jellat Jellatist leitud loom kõrvukhülglaste hulka kuuluv merikaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles