Sudaani julgeolekuväed ahistavad naisaktiviste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudaani naine.
Sudaani naine. Foto: SCANPIX

Sudaani julgeolekuväed on viimasel ajal korduvalt rünnanud ja seksuaalselt kuritarvitanud Khartoumi naisaktiviste ning tegemist olevat uue strateegiaga, et suruda alla opositsiooni aktiviste.

«Kümned seksuaalse vägivalla juhtumid on mitmete inimõigusteorganisatsioonide poolt Khartoumis dokumenteeritud,» avaldas Sudaani Democracy First grupi esindaja AFPle. «See pole julgeolekuvägede uus poliitika. Kuid seda kasutatakse uudselt rahumeelsete poliitiliste ja inimõiguste aktivistide vastu.»

Üleeile postitas üks noor Sudaani opositsiooniaktivist Girifna organisatsioonist internetti video, milles väidab, et teda vägistasid 13. veebruaril kolm julgeolekuohvitseri pärast seda, kui olid ta arreteerinud tagasiteel koju Khartoumi kesklinnas.

«Nad kasutasid halbu solvanguid ja ei lubanud mul kanda oma pearätti. Nad peksid mind. Nad võtsid mu riidest lahti ja pärast seda kolm meest vägistasid mind. Seejärel käskisid nad mul lahkuda,» kirjeldas anonüümseks jääda soovinud neiu.

 Arstlik kontroll kinnitas vägistamist ning samuti on registreeritud viimase kolme nädala jooksul viis teist juhtumit, milles naisaktiviste seksuaalselt kuritarvitatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles