Soomes asüülita jäänud nigeerlased sattusid tagasi Itaalia tänavatele

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria naiste migratsiooniametile antud tunnistuste kohaselt on nad sattunud Itaalias seksikaubanduse ohvriks ning seetõttu nad Soomes asüüli taotlevadki.
Nigeeria naiste migratsiooniametile antud tunnistuste kohaselt on nad sattunud Itaalias seksikaubanduse ohvriks ning seetõttu nad Soomes asüüli taotlevadki. Foto: twitter

Möödunud aastal jõudsid Soome migratsiooniameti lauale ligi 30 nigeerlasest inimkaubanduse ohvri asüülitaotlused, aga vaid kaheksa neist sai loa Soome jääda. Ülejäänud saadeti Dublini lepingu alusel tagasi sellesse Euroopa Liidu riiki, kus nad esimesena arvele võeti, peamiselt siis Itaaliasse, või saadeti tagasi kodumaale.

Migratsiooniameti juhataja Kukka Krügeri sõnul on Soomes asüüli saamise kriteeriumid üsna karmid. «Inimkaubanduse ohvriks olemine ei ole iseenesest piisav alus,» lausus ta Ylele.

Itaaliasse neid naisi otsima sõitnud Soome uuriv ajakirjanik Jeanette Björkqvist ütles Postimehele, et tal õnnestus neist kohtuda kolmega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles