IRLi noored plaanivad võita Euroopa Parlamendi valimised

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) noorteühenduse esimees Veiko Lukmann seab eesmärgiks erakonna nimekirjas Euroopa Parlamenti kandideerides saavutada noortele vähemalt neli kohta.

«Esiteks peavad eesmärgid olema kõrged, teiseks on IRLi noorte panuse suurendamine hädavajalik, arvestades kui raske oli Tunne Kelamil leida liitlasi pärast pronksiöid Eestit toetava resolutsiooni läbisurumiseks Euroopa parlamendis,» vahendas Lukmanni sõnu erakonna pressiesindaja. 

Ta meenutas, et Eestit toetava avalduse suhtes olid mullu ka Reformierakonna ja Keskerakonna  saadikuid ühendav liberaalide fraktsioon esialgu erapooletu ja Eestist kolme saadikuga esindatud sotsiaaldemokraatide fraktsioon koguni püüdis blokeerida Eestit toetava avalduse algatamist.

«Arvestades kui raske oli IRLi saadikul Tunne Kelamil üksi seda vastuseisu murda, on hädavajalik, et Eestist läheksid Euroopasse noored ja tublid inimesed, kes suudavad tervet mõistust kasutades meie huve kaitsta,» ütles Lukmann.

Tema hinnangul ei vaja Eesti, et läbi suletud nimekirjade tagaukse poeksid
europarlamenti saadikuid, kes tegutsevad kantuna isiklikest ambitsioonidest või soovist kõrgepalgalisel kohal iluleda.

«Ma arvan, et IRL võidab järgmised Euroopa Parlamendi valimised, ja lisaks juba tuntud poliitikutele pääseb IRList sinna vähemalt kaks noort ja hakkajat inimest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles