USA ettevõtted ei saa Trumpi sõnul enam riigist karistuseta lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Mike Pence kohtusid Carrieri töötajatega.
Donald Trump ja Mike Pence kohtusid Carrieri töötajatega. Foto: TASOS KATOPODIS/AFP

USA presidendiks valitud Donald Trump kinnitas neljapäeval, et tema administratsiooni ajal ei saa Ühendriikide ettevõtted enam karistuseta välismaale kolida.

"Ettevõtted ei saa enam Ühendriikidest ilma tagajärgedeta lahkuda. Seda ei saa enam olema. Nad võivad liikuda osariigist osariiki ja pidada läbirääkimisi erinevate tingimuste üle, kuid riigist lahkumine saab olema väga raske," lubas Trump ettevõtte Carrier Corporation töölistele kõneledes.

Õhukonditsioneere valmistav Carrier teatas teisipäeval, et on jõudnud Trumpiga kokkuleppele, mis võimaldab jätta Indiana osariiki pea tuhat töökohta.

Trumpi kampaania keskendus suuresti lubadustele hoida ettevõtteid nagu Carrier viimast töökohti välismaale. Sellel põhines ka tema ootamatu edu töölisklassi kuuluvate valijate seas osariikides nagu Michigan, mis on presidendivalimistel tavapäraselt demokraatide poolt hääletanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles