Soome meedia: Iraagis enesetapurünnaku teinud Soome kodanik saatis välisministrile tapmisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Timo Soini
Soome välisminister Timo Soini Foto: SEBASTIAN GOLLNOW/AFP/Scanpix

Soome väljaanded teatasid viitega Soome kaitsepolitseile (Supo) ja keskkriminaalpolitseile (KRP), et Iraagis enesetapurünnaku toime pannud mees on tõenäoliselt sama isik, kes saatis tapismähvardustega e-kirju välisminister Timo Soinile ja Euroopa Parlamendi saadikule Jussi Halla-Ahole.

Meedia teatel võib see isik olla Poris elanud ja võitlejanime Abu Hurairah Finlandi kasutanud Soome kodakondsusega mees.

KRP teatel kahtlustatakse nimetatud isikut tapmisähvarduste tegemises, mille eest saab määrata kuni kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

«Välisministrile ja saadikule saadetud e-kirjades oli tapmisähvardusi ja vägivallale viitavat,» kinnitas Soome keskkriminaalpolitsei uurija Olli Töyräs.

Soome meedia teatas juba mõni aeg tagasi, et Iraagis Islamiriigi ridades võidelnud soomlane tegi seal enesetapurünnaku, milles ta tõenäoliselt ellu ei jäänud. Kaitsepolitsei kinnitas seda teadet möödunud nädalal. 

Politseiallikate teatel oli Abu Hurairah Finlandi 20. eluaastates mees, kelle juured olid Pakistanis, kuid ta oli sündinud Soomes.

Väidetavalt oli Finlandil tekkinud probleeme ka Soome sõjaväeteenistuse ajal, ta olevat ähvardanud tappa oma kompanii juhi. Kinnitamata andmetel võis mees radikaliseeruda sõjaväeteenistuses olles või pärast seda, mil ta asus õppima Satakunna rakenduskõrgkoolis ärijuhtimist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles