Venemaa: Ukraina üritas Trumpi kampaaniat õõnestada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaaling Venemaa president Vladimir Putinist ja USA tulevasest presidendist Donald Trumpist.
Seinamaaling Venemaa president Vladimir Putinist ja USA tulevasest presidendist Donald Trumpist. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Üks Venemaa juhtivaid ametnikke süüdistab Ukraina valitsust USA tulevase presidendi Donald Trumpi valimiskampaania õõnestamises, vahendab Politico. 

Moskva väitel halvustas Ukraina valitsus Trumpi sotsiaalmeedias ja levitas tema liitlaste kohta laimu. Süüdistusega nõustus ka Vene välisministeeriumi esindaja ja sõnas, et Trumpi toonase kampaaniajuhi Paul Manaforti korruptsioonis süüdistamine mõjutas kindlasti uue presidendi kampaaniat.

«Ukraina muutis Trumpi valimiskampaania palju keerulisemaks väitega, et Manafort võttis Ukraina venemeelsetelt oligarhidelt raha vastu,» teatas välisministeeriumi esindaja.

Manafort, kes eemaldati Trumpi valimiskampaaniast just tema väidetavate Ukraina sideme tõttu, on viimastel nädalatel taas Trumpi mitteametliku nõustajana avalikkussesse naasnud. 

Moskva arvates oli Ukraina eesmärgiks kindlustada nende favoriidi Hillary Clintoni võit presidendivalimistel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles