Leedu leht: TV3 omaniku Balti äridest võivad huvituda Starman, Teliasonera ja Bonnier

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retrogalerii: TV3 saab 20.aastaseks
Retrogalerii: TV3 saab 20.aastaseks Foto: TV3

Modern Times Groupi (MTG) ostust võivad olla huvitatud Starman, Rootsi meediagrupp Bonnier ning Teliasonera kontserni kuuluv Teo LT, kirjutab ekspertidele viidates Leedu ärileht Verslo Žinios, mis ka ise kuulub Bonnieri gruppi.

Leedu ühinemiste ja ülevõtmiste eksperdid rääkisid lehele, et võimalike ostjate seas on Eesti Starman ning Rootsi Bonnier, ent samuti Teliasonera omanduses olev Teo LT. Samuti võivad huvi tunda Eesti meediagrupid nagu Ekspress Grupp ja Eesti Meedia.

Koos Verslo Žiniosega samuti Bonnieri gruppi kuuluva Eesti majanduslehe Äripäev peadirektor Igor Rõtov kirjutas neljapäeval aga Äripäeva veebiküljel, et tema hinnangul ei ole tõenäoline, et Bonnier MTG Balti äride vastu huvi tunneb.

Verslo Žiniose küsitletud ekspertide hinnangul on ka võimalik, et kanalite vastu tunneb huvi Providence Equity, mille omanduses on Läti ja Leedu mobiilioperaator Bite. Samuti peavad eksperdid võimalikuks, et huvi võivad tunda Poola meediagrupid, mis otsivad võimalusi Balti turule sisenemiseks.

Rootsi meediakontsern Modern Times Group (MTG) on kinnitamata andmetel asunud otsima ostjat oma Balti äridele, mille hind võib ulatuda ligi 100 miljoni euroni, kirjutas BNS nädala alguses.

Ametlikult kinnitamata andmetel soovib MTG müüa kolmes Balti riigis tegutsevad meediakanalid tervikpaketina, kusjuures ostja otsimiseks on mandaadi saanud SEB. Väidetavalt ulatub müügisumma ligi 100 miljoni euroni ning võimalikke ostjaid otsitakse pigem Baltimaadest väljaspoolt.

TV3 Eesti tegevjuhi Priit Leito Postimehele müügikuuldusi kinnitada ei saanud. «Neid kuuldusi peaksite uurima firma omanikelt. Mina olen tegevjuht ja seda teile kommenteerida ei saa, seega oleks korrektne, kui seda kommenteeriks MTG,» ütles Leito. Samas kinnitas tegevjuht, et viimase seitsme aasta jooksul on tema poole vähemalt kord aastas sarnase küsimusega pöördutud.

Rootsi meediakontsern nimetab äride müüki puudutavaid väiteid aga spekulatsiooniks.

«Tegu on kuulujuttude ja spekulatsioonidega, mida MTG ei soovi kommenteerida,» ütles MTG kõneisik Postimehele.

Mullu kasvas MTG müügitulu Baltimaades, Tšehhis ja Bulgaarias olid MTG-l eelmisel aastal 2,53 miljardit krooni, mis on 11,8 protsenti enam aasta varasemaga võrreldes. MTG tegevuskasum televisioonisegmendis Baltimaades, Tšehhis ja Bulgaarias oli mullu 288 miljonit krooni, mis on 44,7 protsenti aasta varasemast enam.

MTG-le kuulub Eestis Viasat Eesti, telekanalid TV3, TV6 ja 3+ ning raadiokanalid Power Hit Radio ning Star FM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles