Uus-Meremaad raputanud maavärin nõudis vähemalt 98 ohvrit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks õnneseent, kes toodi Christchurchis hoone rusude alt elusatena välja 24 tundi pärast maavärinat.
Kaks õnneseent, kes toodi Christchurchis hoone rusude alt elusatena välja 24 tundi pärast maavärinat. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa suuruselt teist linna Christchurchi üleeile raputanud maavärinas hukkus vähemalt 98 inimest, teadmata kadunuid on 226.

Lootus leida rusude alt ellujäänuid hakkab kaduma, vahendas AFP.

Peaminister John Key sõnul eksisteerib suur oht, et paljud kadunuks jäänud inimesed ei pääsenud looduskatastroofist eluga. «Kardame, et ohvrite arv võib olla oletatust oluliselt suurem,» ütles valitsusjuht.

Richteri skaala järgi 6,3-mangituudises maavärinas sai vigastada ligi 2500 inimest, neist 164 tõsiselt.

Sajad päästetöötajad otsivad rusudest märke ellujäänutest, kuid lootus leida pääsenuid hakkab kaduma. Viimati toodi inimesed rusude seest elusalt välja eile. Linnapea Bob Parker süstis lootust ja ütles, et imesid juhtub.

Ellujäänute otsingutest võtab lisaks 50-le kohalikule päästeametnikule osa päästemeeskondi Austraaliast, Suurbritanniast, Ameerika Ühendriikidest, Taiwanist, Jaapanist ja Singapurist.

Tööde tegemist raskendab hirm kannatada saanud hoonete täieliku kokku varisemise ees.

Telekanali CTV hoone rusude all viibib oletatavasti ligi 120 inimest, nende seas üliõpilasi Jaapanist ja teistest Aasia riikidest.

Jaapani valitsuse esindaja sõnul jäi maavärinas kadunuks 27 jaapanlast, kellest mitmed viibisid CTV hoones asuvas koolis.

Teisipäevane maavärin ja selle ligi sada järeltõuget on tekitanud linnale suurt materiaalset kahju, mille likvideerimine läheb maksma hinnanguliselt miljardeid eurosid.

Suur osa linnast on saanud tagasi elektrivoolu, kuid igal pool ei ole suudetud veel taastada tsentraalset veevarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles