Kanada kohtunik vägistamisohvrile: miks sa oma jalgu koos ei hoidnud? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalvägivalla vastane meeleavaldaja.
Seksuaalvägivalla vastane meeleavaldaja. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kanadas sattus distsiplinaarkohtu ette kohtunik, kes küsis vägistatud naiselt, miks ta oma jalgu koos ei suutnud hoida, vahendab CNN. 

19-aastase kannatanu sõnul vägistati ta ühel majapeol vannitoa kraanikausi kohal.

Kohtudokumendid näitavad, et kohtunik Robin Camp küsis protsessi käigus kannatanult, miks viimane enda alakeha lihtsalt kraanikaussi ei surunud. «Miks sa ei suutnud lihtsalt oma jalgu koos hoida,» oli kohtunik kannatanult imestades küsinud.

«Noored naised tahavad vahekorda, eriti, kui nad purjus on,» lisas kohtunik seksuaalvahekorrast noorte naistega üldiselt rääkides. Kohtuprotsessi teises osas sõnas ta, et mõningane seks ongi vahel valulik ja see pole tingimata paha asi.

64-aastane Camp otsustas vägistamises süüdistatud mehe õigeks mõista ja sõnas, et «Ma tahan, et sa ütleksid oma meessõpradele, et nad naistega õrnemad oleksid. Nad peavad palju kannatlikumad olema. Enda kaitsmiseks peavad nad väga ettevaatlikud olema.»

Süüdistus kaevati edasi, misjärel vägistajale karistus mõisteti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles