Gruusia telekanali hoone juurest leiti kolm lõhkekeha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telejaam Imedi Gruusia pealinnas Thbilisis.
Telejaam Imedi Gruusia pealinnas Thbilisis. Foto: SCANPIX

Eile leiti Gruusias Thbilisis telekanali Imedi peahoone juurest kolm lõhkekeha, millest üks tehti kahjutuks öösel ja ülejäänud kaks likvideeritakse täna.

Kahest lõhkekehast teatanud Interfaxi andmetel oli neist üks jäetud telekanali töötajate autodele ette nähtud parklasse ja teine asus 15 meetrit hoonest eemal.

Kolmest lõhkekehast teatanud Gruusia uudisteagentuuri GHN kinnitusel hoiti ära võimas terroriakt. Eriteenistused töötasid telejaama juures ööl läbi.

Esialgsete andmetel järgi sisaldasid omavalmistatud lõhkekehad heksogeeni, millele oli lisatud naelu ja rauast tükikesi, et ohvrite arv oleks võimalikult suur.

Praeguseks on Ljubljana tänav liiklusele avatud. Imedi töötajaid aga hoonesse veel ei lubata.

Informatsioon Imedi lähedusse paigutatud pommidest jõudis korrakaitsejõududeni mehe kaudu, keda kahtlustatakse Gruusias aset leidnud terroriaktide korraldamises. Kahtlustatav rääkis telekanali territooriumil planeeritavatest plahvatustest.

Imedi teatel olid lõhkekehad valmistatud mahla «Minu perekond» pakkidesse. Need olid jäetud parklasse ja peasissekäigu juurde. Lõhkeseadeldised pidi plahvatama tund pärast siselülitamist. Praegu pole selge, miks plahvatused ära jäid.

Gruusia siseministeeriumi lubas jagada teavet juhtunust kell 13 Moskva aja järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles