Venemaa teatas Islamiriigi juhtivliikme tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC foto Rustam Aselderovist.
BBC foto Rustam Aselderovist. Foto: BBC

Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) teatas pühapäeval sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Kaukaasia haru liidri Rustam Aselderovi tapmisest.

FSB ametliku teadaande kohaselt tapeti Aselderov ja veel neli islamiäärmuslast Dagestani regioonis korraldatud operatsiooni käigus.

"Neutraliseeritud bandiitide seas oli ka Islamiriigi Kaukaasia regiooni haru juht Rustam Aselderov," kirjutati avalduses.

FSB informatsioonil oli 35-aastane Aselderov osaline pommiplahvatuste korraldamises Volgogradis, kus 2013. aastal surma sai 34 inimest. Samuti oli terrorist seotud autopommiplahvatustega Dagestanis, kus 2012. aastal hukkus 14 ja sai haavata 120 inimest ning Moskva Punasel väljakul 2010. aastal nurjatud kahe naise enesetapurünnakuga.

Sõjapealik vandus Islamiriigi liidrile Abu Bakr al-Baghdadile truudust 2014. aastal olles sellega üks esimesi islamistide juhte Kaukaasias. IS määras Aselderovi ehk teise nimega šeik Abu Mohammad al-Qadari seepeale Kaukaasia regiooni "emiiriks". Pärast seda on IS võtnud vastutuse mitmete rünnakute eest Dagestani politseinike ja sõjaväelaste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles