Faktikast: viis viimast Soome massitulistamist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012 Hyvinkää tulistamine: 18-aastane Eero Samuli Hiltunene avas 26. mail kell 1.53 varahommikul madala ärihoone katuselt tule restorani ette kogunenud rahva pihta. Üks 18-aastane neiu sai kohe surma, 19-aastane noormees suri hiljem haiglas. Lisaks said viga seitse inimest, neist kõige raskemalt 23-aastane naispolitseinik, kes sai autost väljudes kuuli kõhtu. Relvaluba Hiltunenil polnud, relvad sai ta vanemate relvakapist. Nooremana oli ta lühikest aega olnud psühhiaatrilisel ravil, kuid ta tunnistati süüdivaks ja mõisteti 2013. aastal eluks ajaks vangi.

2009 Sello kaubamajatulistamine: aasta viimase päeva hommikul avas arvatav tulistaja, 1990. aastast ebaseaduslikult Soomes elav Kosovo albaanlane Ibrahim Shkupolli Espoos Prisma supermarketis tule. 43-aastane mees oli teada saanud, et ta Prismas töötav endine tüdruksõber oli leidnud poest endale uue kallima, ning enne Sellosse suundumist oli naise tolle korteris maha lasknud. Poes tappis ta kolm meest ja ühe naise, sh lasi ta naise uuele kallimale kaks lasku pähe. Tulistaja surnukeha leiti hiljem tema Espoo korterist, mees oli ilmselt enesetapu sooritanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles