Soome väljaanne Uutisvuoksi avaldas Imatra tulistamises hukkunud ajakirjanike nimed (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaannete Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa toimetused
Väljaannete Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa toimetused Foto: Hannu Rissanen/AP/Scanpix

Soome väljaanne Uutisvuoksi avaldas möödunud nädalalõpul Imatras aset leidnud tulistamises hukkunud kahe ajakirjaniku nimed.

Eile teatas Soome ringhääling Yle, et elu kaotas kolm naist, kellest üks on 53-aastane Imatra linnanõukogu juht Tiina Wilén-Jäppinen.

Uudisvuoksi avalikustas tänases väljaandes, et tulistamises kaotasid  Wilén-Jäppineni kõrval elu kaks ajakirjanikku, kes töötasid väljaannetes Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa. Nendeks on 52-aastane Anne Vihavainen ja 36-aastane Katri Ikävalko.

Uutisvuoksi avaldas samas kõigile kolmele hukkunule järelehüüde, mille kirjutas Ikävalko ja Vihavaineni pikaajaline kolleeg Liisa-Hupli-Oinonen.

Hupli-Oinoneni sõnul töötas Anne Vihavainen meedias ligi 30 aastat, ta oli kogenud, hea huumorimeelega ja südamega tööd teinud ajakirjanik.

«Ta oli natuke emalik ning võttis toimetuse noored ja rohelised oma hõlma alla. Ta jagas oma kogemusi ja õpetas, kuidas keeruliste olukordadega toime tulla,» meenutas kolleeg.

Vihavainen oli abielus ja tal oli kaks täiskasvanud last. Ta õppis Jamilahde rakenduskõrgkoolis ja Työväe akadeemias, alates 1990. aastate lõpust töötas ta väljaandes Uutisvuoksi.

Katri Ikävalko oli Uutisvuoksi ja Etelä-Saimaa toimetuste tulesäde, kes oli hommikul kõige varajasem.

«Ta oli energiline, rõõmsameelne ja optimistlik, suutes keerulises näha positiivset. Ta oli samas tugev, lausa raudsete närvidega ega löönud raskuste ees kartma,» teatas Hupli-Oinonen.

Ikävalko oli lõpetanud Turu ülikooli, olles ajakirjanduse ja võõrkeelte magister.

Kolleegi Hupli-Oinoneni teatel oli Ikävalko mitmekülgne, kuna suutis toime tulla nii paberlehe kui internetiväljaandega, lisaks käis ta sündmuskohtadel pildistamas ja aitas lehte kujundada.

Ikävalko, kes oli ka loodusfotograaf, oli abielus, peres kasvab kolm väikest last.

Vihavainen ja Ikävalko käisid möödunud laupäeval Helsingis teatrit külastamas, kuid hukkusid Imatras Vuoksenvahti restorani ees.

Politsei teatel oli tulistajaks 23-aastane mees, kõiki kolme tapmist uuritakse mõrvana. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles