Ebatõenäoline tandem Trump ja Gore arutasid kliimapoliitikat (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA asepresident Al Gore.
Endine USA asepresident Al Gore. Foto: John Angelillo/SIPA/Scanpix

Endine Ühendriikide asepresident Al Gore, kes on kliimamuutuste vastase võitluse üks juhtfiguure, kohtus eile Donald Trumpiga, kes teadupoolest on nimetanud kliimamuutust ka pettuseks, kirjutab Reuters.

Demokraadist Al Gore veetis umbes 90 minutit Donald Trumpi Trump Toweris Manhattanil, kus kohtus põgusalt ka Ivanka Trumpiga, kes on pärast isa ametisseastumist paljudel kõrgetasemelistel kohtumistel osalenud.

Gore, kes kaotas 2000. aasta presidendiralli vabariiklasele George W. Bushile, on olnud aastaid pühendunud võitlusele süsihappegaasi emissiooni vähendamise eest.

Demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni kampaania heaks töötades hoiatas Gore, et Trumpi valitsus võib kaasa tuua kliimakatastroofi. Trump nimelt lubas astuda välja Pariisi kliimaleppest, mis näeb ette heitgaaside emissiooni vähendamist, et kliimamuutust aeglustada.

Nüüd on Trumpi suund väidetavalt aga muutunud ja president on andnud mõista, et on valmis kliimamuutuste osas koostööd tegema.

Eilset vestlust nimetas Gore äärmiselt huvitavaks ja sõnas, et tegu oli siira katsega leida ühist keelt. Lisaks mainis Gore, et ka Ivanka Trump on äärmiselt innustunud töötava kliimapoliitika sisse seadmisest.

Gore ei avaldanud kohtumise üksikasju, kuid mainis, et tegu oli äärmiselt produktiivse vestlusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles