Trumpi tütar Ivanka on saanud oma õlgadele naiste ja soolise võrdõiguslikkuse teemad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Järgmise aasta jaanuaris uueks USA presidendiks saav Donald Trump on oma meeskonna mitteametlikuks esindajaks naiste ja soolise võrdõiguslikkuse küsimuses määranud vanema tütre Ivanka.

Möödunud nädalal helistas esindajatekoja liige Nancy Pelosi, kes esindab vähemusi, Donald Trumpile, et rääkida temaga naisi puudutavast poliitikast, kuid tulevane president andis telefoni oma tütrele, et tütar poliitikuga sellel teemal räägiks, edastab The Independent.

New York Timesi teatel näitas see juhtum, et Ivanka Trump oli Donald Trumpi üks valimisetturitest ja sama strateegia jätkub ka pärast valimisvõitu.

Soolise võrdõiguslikkuse teema eestvedajad, Facebooki esindaja Sheryl Sandberg ja raamatute autor Anne-Marie Slaughter kontakteerusid samuti Ivanka Trumpiga, et diksussioon käivitada.

Ivanka Trump oli kohal, kui ta isa Donald Trump kohtus Jaapani peaministri Shinzo Abega. USA meedia teatel plaanib Trump oma tütre määrata uueks USA saadikuks Jaapanisse. Ivanka Trumpi abikaasa Jared Kushner on Donald Trumpi meeskonna üks tugisambaid.

Ivanka Trump ja ta mees Jared Kushner / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix
Ivanka Trump ja ta mees Jared Kushner / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Ivanka Trump esines oma isa valimiskampaania ajal mitmel korral kõnega, öeldes et töö eest peavad kõik saama õiglast tasu ning naistele tuleks võimaldada vähemalt kuus nädalat tasustatud emapuhkust.

Ivanka Trumpi sellise plaani vastu on advokaadid, kelle teatel peaks ka isadele samasugust puhkust lubama ning seda puhkust saavad kasutada vaid need naised, kes ei saa oma töökohast emapuhkust.

35-aastane ärinaine ja kolme lapse ema Ivanka Trump töötab oma isa firmas Trump Organization juhtival kohal.

USA meedia arvates ignoreeris Ivanka Trump ta isa kampaania lõpul paljastunud detaile naistesse suhtumise kohta. Siis ilmus päevavalgele video, millel Donald Trumpi on kuulda naiste kohta roppusi ja solvanguid kasutamas.

Samuti eiras Ivanka teavitusi, et ta isa ahistas oma firmas ja teistes paikades töötanud naisi.

Instagramis on konto «Dear Ivanka», mille tegi naiste õiguste eest võitlev Halt Action Group ja kus on näha Ivanka Trumpile suunatud iroonilisi kirju ja teavitusi.

«Kallis Ivanka, mind vägistati ja ma vajan aborti, kas maksad selle kinni?» küsiti.

New Yorgi seltskonnategelane Arden Wohl aga viitas rassismile.

«Kallis Ivanka, kas sa kaitsed mind, kes ma olen juut, valgete paremäärmuslaste nagu Steve Bannon ja Ku Klux Klani ülemvõimu eest?» kirjutas Wohk.

Halt Action Group korraldas möödunud kuul New Yorgis Trump Toweri juures küünaldega meeleavalduse, näitamaks et Donald Trumpi poliitika on vastuoluline ja arusaamatu.

«Me ei kavatse oodata ja vaadata, mis Donald Trumpiga edasi saab. Loodame, et Ivankal on rohkem kainet mõistust kui ta isal,» teatas Wohl Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles