Pildid ja video: Ateenas muutus hukkunud teismelise mälestussündmus vägivaldseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile mälestati Kreeka pealinnas Ateenas 2008. aastal politsei poolt maha lastud teismelist Alexandros Grigoropoulost, kuid mälestussündmus muutus vägivaldseks.

Mälestusmarsil osalejad ründasid märulipolitseid, loopides bensiinipomme, kive ja ilutulestikurakette, lisaks süüdati autosid ja tänavatel olnud prahti, edastab Reuters.

Ateenas muutus mälestusmarss vägivaldseks
Ateenas muutus mälestusmarss vägivaldseks Foto: Yorgos Karahalis/AP/Scanpix

Mälestussündmus toimus ka Thessalonikis, kus meeleavaldajad samuti ründasid politsenikke.

Ateena politsei kasutas Exárcheia linnaosas vägivallatsejate, kes ründasid politsenikke, heites majade katustelt bensiinipomme, vastu pisargaasi.

Ateenas muutus mälestusmarss vägivaldseks
Ateenas muutus mälestusmarss vägivaldseks Foto: Yorgos Karahalis/AP/Scanpix

Kreeka meedia teatel sai meeleavaldustes üks politsenik vigastada ja ta vajas meditsiiniabi, sündmuskohal peeti kinni 23 inimest.

Thessalonikis kasutasid mässanud märulipolitsei vastu kive ja bensiinipomme, sealsete kannatanute kohta andmed puuduvad.

Nii Ateenas kui Thessalonikis mälestati 15-aastast Alexandros Grigoropoulost, kes oli relvastamata ja kelle politsei lasi 2008. aasta meeleavalduses maha. Teismelise poisi tapmine tõi siis Kreekas kaasa ulatuslikud ja kaua kestnud meeleavaldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles